2017 Audi A4’ün sade dış görüntüsünün ötesindeki gücü anlamak için en son S4 modeline bakmakta fayda var.  V6 silindirli motoruyla yeni spor sedanın belirlenen hedeflere bakıldığında 354 beygir ve 369 tork gücünde olacağı tahmin ediliyor. Yükseltilmiş yeni Audi A4’ün tek dezavantajı ise yalnızca 8 vitesli triptonik otomatik şanzıman seçeneğinin bulunması. İlk bakışta Audi’nin diğer sedan modellerinden pek fazla ayırt edilecek bir noktasının olmamasına rağmen, makyajlanmış  2017 Audi A4 Spor Sedan, biraz daha büyük hava girişleri, yan aynalarında kullanılan mat siyah renklendirmesi, ve klasikleşmiş  dörtlü egzoz kısmında daha net bir difüzör kullanılması ile farklılık yaratıyor.

2017-Audi-A4-SedanAudi A4’ün diğer modellerine nispeten yeni A4 biraz daha hızlı. Mevcut Audi A4 Sedan 90 km hıza yaklaşık4.9 saniyede ulaşırken, 2017 modelinin saatte 100 kmlik hıza ulaşması yalnızca 4.7 saniye alıyor. Maksimum hız limiti ise elektronik olarak 250 km’ye sabitlenmiş. Ancak yakıt ekonomisinde galon başına yaklaşık 50 km gibi bir gelişme olacağı iddia ediliyor. Diğer sedan modellerine göre 69 metreküp daha geniş bir iç hacimle meraklılarının karşısına çıkacak olan dokuzuncu nesil Audi, makyajlanmış yeni haliyle daha modern bir görüntüye kavuşturulmuş. Bunun yanı sıra 2016 modelinden 120 kg daha hafif ve aynı zamanda 1.5 cm daha geniş ve 2.5 cm daha uzun olarak karşımıza çıkıyor. Güncellenmiş güvenlik özellikleriyle de alıcılarının içini rahat ettirecek şekilde dizayn edilmiş olan 2017 Model Sedan A4 spor tasarımıyla da dikkat çekeceğe benziyor. LED aydınlatmaları diğer modellerinde olduğu gibi standart olmasına rağmen ince bir difüzörle beraber çift egzozları yeni arka tampon üzerinde farklı bir görünüm yaratıyor. İç dizaynı klasik A4ü andırsa da Nappa deri ve Alacantra döşeme karışım olan spor dizaynlı koltukları yeni A4’e daha samimi bir hava katıyor. 2017 Audi A4 Spor Sedan aynı zamanda alıcılarına daha fazla yakıt tasarrufu imkanı da sunuyor.2017-audi-a4-interior
Önümüzdeki mart ayında satışa sunulması beklenen 2017 Audi A4  Spor Sedan iki farklı motor seçeneğiyle karşımızda olacak.  Bunların ikisinin de 4 çeker quattro olması bekleniyor. Bu yeni model spor sedanın fiyatıyla ilgili henüz kesin bir bilgi verilmemekle birlikte Audi yetkilileri manuel bir seçeneğin de ihtimaller dahilinde olduğunu ve hatta dizel seçeneğinin de sunulabileceğini ekledi.